Kurs i tidebønnsang i Nes kyrkje


Når våren nå kommer, temperaturen stiger og kirkene igjen åpnes i april, kommer KIRKUS tilbake med tilbud om tidebønnkurs i Nes kyrkje, som vi måtte avlyse i februar og mars. Vi innbyr nå til tre kurskvelder med innførings/oppfriskningskurs.

Opplegget blir slik:

Kl. 19:00: Oppvarming, øvelse/kurs.
Kl. 20:40: Pause med forfriskninger
Kl. 21:00: Åpen kveldsbønn
Kl. 21:30: Kaffe/te i våpenhuset. Kurs slutt.

Det trengs ingen forkunnskaper. Kurset inneholder innføring i tidebønner og tidebønnsang, og i middelalderens musikknotasjon (kvadratnotasjon). 

Vi møtes: 13. april, 11. mai og 8. juni. Du trenger ikke være med på alle kurskveldene. For tilreisende deltakere (utenfor Midt-Telemark kommune) koster kurset 250 kr. pr. kveld, inkludert materiell og forfriskninger.

Kursleder er Henrik Ødegaard. Han var kantor i Sauherad og Nes 1981-2006, og arbeider nå som komponist, med presteutdanning på Universitetet i Oslo og med kurs/opplæring innen gregoriansk sang.

(Bildet øverst viser pave Gregor den store (540-604) som etter tradisjonene skapte den gregorianske sangen ved at Den hellige ånd, i form av en due, «sang» melodiene inn i øret hans, slik at han kunne skrive dem med på noter.)

Påmelding til Henrik på e-post (heoedeg@online.no) eller telefon/sms 905 77 950.
 

Tilbake